АВО България

  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 22.jpg
  • 41.jpg
  • a2.jpg
  • a3.jpg
  • a6.jpg
  • geriatrie_01.jpg

Проект за преквалификация и работа на медицински сестри в Германия

Фондация АВО-България стартира проект „Възможност за работа и квалификация на гериатрични сестри в социални институции”.

В проекта могат да се включат специалисти със степен на образование "Медицинска сестра" или студенти мед. сестри и акушерки 4 курс, имащи интерес и мотивация да специализират в Германия.

Настоящият проект ще започне в Стара Загора с езиково обучение по немски език от 600 уч.ч., като предварителна подготовка на участниците. Курсът е задължителен и дава основата за реализирането на целите на проекта. Езиковото обучение ще приключи с изпит и сертификат В1 (ОЕЕР).

След това участниците заминават за Германия и започват работни отношения в един от Домовете за възрастни на AWO-Северен Хесен.

В първите 6 мес. ще бъдат назначени на 75% работно време като помощник-специалисти, до признаване на дипломите им в Германия. В другите 25% от времето ще посещават задължителен курс по немски език за достигане ниво В 1/2 telc Pflege и получаване на сертификат. След успешно полагане на изпит и легализиране на документите, мед. сестри започват работа като специалисти с безсрочен немски трудов договор.

За улеснение и по-плавен преход в новата работна и социална среда, AWO-Северен Хесен се ангажира с помощ при намиране на подходящи жилища и ще поеме наема за първите 3 месеца.

Разходите, които ще бъдат покрити по проекта, са следните:

- Езиковото обучение в България по немски език;

- Транспортни разходи за заминаването до Германия;

- Съпровождащо езиково обучение за ниво В 1/2 telc Pflege;

- Съдействие при намиране на жилище и поемане на наема за първите 3 месеца.

Документи за кандидатстване:

- Диплома за завършено образование "Медицинска сестра" или "Акушерка" след 2007 г. или непрекъснат трудов стаж по специалността 4 години;

- Автобиография;

 

Документи можете да подадете в офиса на АВО-България - ул. Пенчо Минев №16 или по електронна поща на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

За всякакви въпроси не се колебайте да се свържете с нас!

тел. 0877 431 100 Теодора Иванова

тел. 0879 965 535 Мирослава Недялкова

 

НАЧАЛОТО НА ЕЗИКОВОТО ОБУЧЕНИЕ Е ПРИ СФОРМИРАНЕ НА ГРУПА!

 

4n 3n

Презентация на проект ABANO II в Бюрото по труда гр. Стара Загора

Проект ABANO II ще бъде представен на 15. и 16.12.2015 год. от 10:30 ч. пред заинтерисовани лица в Бюрото по труда гр. Стара Загора, ул. Стефан Караджа 7. Ще присъстват и гости от Германия от AWO- Северен Хесен - г-н Клаус Матес – директор на Проектното бюро за структурно развитие и плануване на обучението и др. Юрген Айерданц – директор на Професионалното училище за „Гериатрично специалисти” гр. Марбург, както и представител на Федералната агенция по заетостта г-н Еберхард Никлас – Съветник и ръководител ЕУРЕС проекти в Централната посредническа служба за чуждестранни специалисти. След представянето на проекта ще имате възможност да зададете въпроси към тях, както и да получите допълнителна информация за платформата ЕУРЕС. Заповядайте!

Проект ABANO: Финална фаза в частта му в България

Проект ABANO по програма MobiPro- EU, финансиран от Федералната агенция по заетостта на ФР Германия, се намира вече в завършителната си част в България. 14 младежи от гр. Стара Загора, девойка от гр. Казанлък и изненадващ участник от гр. Враца, който се премести специално за проекта в гр. Стара Загора, завършиха обучението си по немски език на 24.07.2015 год. с изпит Б1 (ОЕЕР). Изпита се проведе в Департамента за информация и повишване квалификацията на учители (ДИПКУ) към Тракийски университет. В продължение на 6 месеца участниците вложиха старателност, мотивация и отговоро отношение в изучаването на немски език под формата на ежидневен интензивен курс, което резултира в успешно полагане на изпита на по- голямата част от тях. За наша радост и гордост нито един от младежите не се отказа от курса, въпреки усилената работа и бързото темпо на усвояване на знания. Младежите бяха дисциплинирани, заинтересовани, последвателни и прескачаха границите си по време на курса. Благодарение на екипа преподаватели доц. Динко Стратиев, Катя Дойчева и Надя Танева, педагози по душа, се създаде добра групова динамика и устойчива работна атмосфера. За неуспелите да издържат всички модули от изпита Б1 (ОЕЕР) ще им бъде даден втори шанс на 25.08.2015 год., когато ще се явят на поправка само върху невзетите модули. Участниците ще получат сертификатите за цялостно издържан изпит от Тракийски университет на 04.09.2015 год.

Прочети още: Проект ABANO: Финална фаза в частта му в България

Проект ABANO: Посещение в Дома за възрастни хора на Ст. Бани 26.06.- 01.07.2015 год.

Посещението в Дома за възрастни на Ст. Бани е планувано като подготовка на участниците в проект ABANOза предстоящата практика през месец август 2015 год. в Инстинституциите за обгрижване на възрстни хора на AWO- Северен Хесен, Германия. Идеята е участниците в проекта да придобият първи впечатления от професията „Гериатричен специалист“, в която ще се обучават.

Младежите имаха възможност да научат от персонала в Дома за ежидневните им задължения, как протича една работна смяна, с какви трудности и предизвикателствата, лични и професионални, се сблъскват в работата си, интересуваха се за емоционалната привързаност на огрижващите към домуващите. В последствие участниците в проекта поговориха с различни клиенти на Дома, като се опитаха да им съставят кратка биография. Разговорите бяха емоционални както за младите, така и за възрастните, които с охота разказваха за живота си и даваха поуки и мотивация за бъдещето. 

Снимки от посещението можете да разгледате тук.

facebook

Проект за преквалификация и работа на медицински сестри в Германия

03-02-2017 Новини

Фондация АВО-България стартира проект „Възможност за работа и квалификация на гериатрични сестри в социални институции”. В проекта...

Прочети повече

Презентация на проект ABANO II в Бюрото по труда гр. Стара Загора

04-12-2015 Новини

Проект ABANO II ще бъде представен на 15. и 16.12.2015 год. от 10:30 ч. пред заинтерисовани...

Прочети повече

Проект ABANO: Финална фаза в частта му в България

30-07-2015 Новини

Проект ABANO по програма MobiPro- EU, финансиран от Федералната агенция по заетостта на ФР Германия...

Прочети повече

Проект ABANO: Посещение в Дома за възрастни хора на Ст. Бани 26.06.- 01.07.2015 год.

13-07-2015 Новини

Посещението в Дома за възрастни на Ст. Бани е планувано като подготовка на участниците в...

Прочети повече

Краен срок за кандидатстване по проект ABANO

15-01-2015 Новини

Крайният срок за подаване на документи за участие по проект ABANO „Професионално обучение на младежи в...

Прочети повече

Представяне на проект ABANO в Бюрото по труда в гр. Стара Загора и гр. Казанлък

07-01-2015 Новини

Проект АБАНО по програма MobiPro- EU 14-0041 ще бъде официално представен пред заинтерисовани лица в...

Прочети повече

Уеб дизайн и SEO М-Дизайн